neděle 4. února 2018

.../17/

...a je bílo....
Musím tu bílou idylku zaznamenat, než to zase odtaje. I když je -2 stupně, tak nevím. A zase už tam trochu poletují vločky !!
Hory i Milešovka jsou v mlze. Nebo spíše v nízké oblačnosti...


Včera jsem ušila tři bločky, výsledný rozměr 26 x 26 cm, tak akorát na rozjezd šití. 
A kde jsem brala inspiraci ?


Od září 2016 šila děvčata v tomto klubu tuhle deku, moc se mi líbila. Mimo jiné že, jsou hodně aktivní. 
Vzpomínala jsem na svou první deku, sampler, který jsem ušila na svém prvním / a jediném /  kurzu patchworku v momentálně už neexistujícím obchůdku s látkami a pomůckami na Bukově. I nový stroj jsem si koupila u nich. Byly jsme tam s dcerou taky na několika workshopech, třeba skládaný patchwork aj.
Látek moc neměly, ale bylo to tam milé, obě dívky byly na rodičovské, asi se potom něco změnilo, když děti vyrostly....
Tu deku jsem dala mojí mamince, ani nevím, jestli mám nějakou fotku, budu si jí muset znovu vyfotit. Všechna prošívání jsem dělala ručně a podle šablonek....Všechno, i jednotlivé dílky. Mám to v "kapse" mezi mými střihy a vzory. Hluboká minulost, hihihi.
Mám ještě jeden sampler rozešitý, asi 30 bločků hotových, ale je odložený, čeká na správnou chuť. Bločky jsou ale menší, na střední deku jich je třeba asi 56, musela bych se podívat, ale je to všechno uklizené. Podle knížky, kterou jsem si od kolegů v práci objednala při odchodu do důchodu...ne, při jiném významném životním jubileu, hihihi. Už tři roky.

Nedalo mi to a tak jsem na to musela hned teď kouknout. Dokonce jsem si tehdy vymyslela vychytávku, do alba na fotky vkládám očíslované šablonky na šití. Opakují se u různých  bločků, tak abych je nedělala znovu a znovu....A přidávám ty, co jsem ještě nešila. Tedy, přidávala jsem. 
Pak mě to na čas přestalo bavit, začala jsem jiné....a jiné.....věci. A víc šít na děti. I když ani to nepřeháním...A vrátila se taky zpátky i k pletení a háčkování. Takže vlastně pořád něco.
Uvidím, až došiji tuto novou deku, hihihi.
Minulost:
foceno v současnosti, nabyla jsem líná to před chvílí vyndat ze skříně.....


Ten současný je takový méně barevný, jen tři základní barvy, a pak se uvidí, jak dál.
Současnost :


Venku poletuje sníh, jdu si uvařit hrnek kávy a pak chvíli šít....
Dneska jen chvíli, pak doopravdy vařím, dneska rajskou omáčku...klasika, že.
Taky jednoduché a rychlé. Jen to hovězí maso trvá déle.
Jdu.

Hezký den, hlavně dětem všem.
Snad sněží i v Olomouci.
Děkuji za vaše návštěvy u mne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...dneska mě žebra

 bolí hrozně, asi se přidala i zpětná změna jara k zimě.....A vstavala jsem levou zadní a ještě asi nebyla moje, hihihi. A vůbec k lepšení n...