neděle 28. ledna 2018

...mimo mou obvyklou "mísu"....

...prostě mi to nedá.....
Tak máme za sebou volby.
A jsem smutná.
Takovým zvláštním pocitem opuštěnosti. Paměť nám začíná scházet. Všem !!!
Všem nám starším, ale i mladým, které vychováváme k obrazu svému.

Začnu zeširoka.....

Gottwald povýšil dělnickou třídu do pozice "vládnoucí síly", ale zapomněl, že i inteligence je pracující  třídou. Nahnal část  inteligence do polí a dolů, řečeno obrazně, samozřejmě. I oni, komunisti, potřebovali lékaře, učitele, inženýry ...ale poslušné.
Já, jako mladá laborantka, pamatuji doby, kdy náš vedoucí laboratoře, inženýr chemie, měl jen o málo větší plat než středoškolák. To samé lékaři, a o učitelích vůbec nemluvím. Jejich "emancipace" trvá v podstatě až do současnosti. Prostě všichni jsme měli stejně, nikdo nevybočoval, jedno, že doktor se staral o tělo a ducha jednotlivce, platově na tom byl skoro jako šikovný instalatér / zvolená profese namátkou, nemám nic proti instalatérům !!!/. Kdyby něco podělal, na stranické schůzi ho uplácali čepicemi...Vezměte jako příklad seriál Sanitka, kde na takové schůzi rozhodující slovo proti lékaři měl saniťák....zase, nic proti saniťákům !!!! Ale tak to bylo.  A některým lidem TO chybí. "Prostí a obyčejní" lidé byli popuzováni proti "povyšování se" pracující inteligence nad ně.......Bohužel pro ně, ve vzdělání jsou opravdu výš, s tím nikdo nic neudělá...Tak to prostě je.

Příklad z rodiny, bohužel nedávno, před dvěma lety : Když naše dcera dokončila studium a k titulu Mgr. přidala ještě i titul doktorky, Ph.D., neobešlo se to v širší rodině bez ironických poznámek typu.... je teď z tebe "doktorka  Zorka Horká" /film Světáci, kde se prostitutka Bohdalová vydává za doktorku.../ a podobné vtipné bonmoty..... Naší dcery se to dotklo...po tolika letech učení, nervů, někdy i slz, po dlouhé době ustavičné práce a odříkání si volného času, aby se mohla učit.....A to je právě to, co mě napadá v souvislosti s volbami a jejich výsledkem. Vzdělání je u mnohého "obyčejného člověka" / dále jen OČ /, těch 10 milionů prostých lidí  / -1, tj. já / něco povyšujícího se a nepatřičného.
Do okamžiku, než OČ začne něco někde bolet....když chce plány na stavbu domu, bytového jádra....když posílá děti do školy...když potřebuje poradit právnicky s tím, či oním....atd.atd.

 Myslím si, že tak trochu pan Drahoš prohrál volby sám sobě. Bohužel, zapomněl právě na OČ....Například několikrát řekl, že byl vedoucím Akademie věd....Samozřejmě, že to bylo myšleno tak, že má zkušenosti s vedením lidí, jednáním s politiky atd. atd. Ale  OČ to bral jako vyvyšování se nad ním. Prostě OČ to nemá rád.
Asi. Jinak to nevidím.

https://www.novinky.cz/domaci/461781-politologove-lide-chteji-silneho-prezidenta-se-zemanem-to-bude-velka-estrada.html

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/policie-se-zabyva-potyckou-v-zemanove-stabu-ceka-jestli-se-na-ni-obrati-poskozeni-42129?dop-ab-variant=&seq-no=2&source=hp

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/proc-vyhral-zeman-a-drahos-neuspel-sledujte-co-si-mysli-petr-pithart-42124?dop-ab-variant=&seq-no=3&source=hp

https://www.novinky.cz/domaci/461783-temer-polovina-drahosovych-volicu-hlasovala-primarne-proti-zemanovi.html


Pan Drahoš je, a bude, člověk vzdělaný, s velkým přehledem a určitě i srdcem, vystupováním na 1*. A je pravdou, že to, CO mu podle mnohých "chybí", by se určitě v krátké době naučil....Zkušenosti, vystupování ???, každý něco dělá poprvé. I prezidenta.
Pane Drahoši, palec nahoru !!!!

Tak jsem si ulevila.
Veřejně.
A panu Zemanovi přeji hodně zdraví a spokojenosti na Hradě. Koneckonců je to i můj prezident, co nadělám, že.....

A kdo dočetl až sem, může se třeba podívat k Petce, která si na svém blogu udělala anketku....
Nebo k Aničce, to bylo ještě před...ale slova platí stále stejně......

A na obrázku krásná večerní Praha, to je moje město....



                                                                  Hezký den všem.
                                                             A zítra zase všední den.

4 komentáře:

  1. Dobrý den, pominu-li to,že všichni i ti "obyčejní lidé ",pokud pracují poctivě,mají stejnou zodpovědnost jako ti "vzdělaní". Zamyslete se nad tím,že byste v laboraboři špatně vyhodnotila výsledky krve a pacient zemřel,jen proto,že byste nebyla dostatečně zodpovědná,že by řidič autobusu ,který má za sebou třeba 40lidí jel jen tak,bez toho,že by dělal dobře svoji práci za necelých 100korun na hodinu.A ač i já patřím k těm,kteří vzdělání mají,nemám ráda,že voliči p.Zemana jsou právě těmi příznivci akademiků nazýváni lůzou.Vám to nevadí? Mějte krásné dny Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu, na každé straně se najde exot -extrém,hihi...jen mě mrzí, že TO rozděluje lidi a dost natvrdo. Jsou v mém okolí i tací, které mám ráda a v poslední době jsou jen samá narážka a že já si jich užila jako "volič modrého ptáka" od nich dost.Možná v tom to vězí, chybí vzájemná tolerance.... Moc na předvolební povídání nekoukám, takže jsem ani neslyšela to s lůzou...spíš potom v opakování redaktorů v TV. Hezký večer.

      Vymazat
  2. Milky moja, ľud si vybral a koniec. Netreba sa nad tým trápiť, je to tak, ako to vyšlo. Myslím si, že v tebate na čt (pozerala som celú) boli obaja výborní, trefní a napodiv aj slušní, hihihi. Nakoniec, tie právomoci prezitenta nie sú tak veľké, aby dokázal kdečo ovplyvniť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, vždyť jsem psala, je to i můj prezident...hihihi. Už je to za námi a co bude dál, to se uvidí.... Děkuju za návštěvu....Hezký den...

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...dneska mě žebra

 bolí hrozně, asi se přidala i zpětná změna jara k zimě.....A vstavala jsem levou zadní a ještě asi nebyla moje, hihihi. A vůbec k lepšení n...