středa 4. listopadu 2015

...na kus řeč

by se dala nazvat moje dnešní nálada.
Přispala jsem si hodinku oproti normálu, vylítla jsem, bylo podivné světlo, ale je to jen mlha, hustá jako polotučné mléko. Obvykle v tuhle hodinu u pc svítím pracovní lampičkou, dneska to nepotřebuju, mlha "přisvítila".
Pan Há mi uvařil malou dobrou kávu, sám se věnuje sobě....znáte chlapy, všechno jim trvá. Ale mně to nevadí, mám klid u pc. A na svoje myšlenkové pochody.
Pročetla jsme si své oblíbené stránky a musím konstatovat, že jsem v duchu u každých diskutovala...proto na kus řeči.
Třeba u Lucie jsem se dočetla o jejích peripetiích. Se zdravotnictvím. To, že člověku něco chybí, že ho něco bolí, je samo o sobě smutným faktem. A k tomu nepříjemný přístup toho, o kom si myslíte, že vám pomůže, dlouhá doba čekání na ošetření...O tom by mohla dlouho vyprávět i Marcela v jejích letně podzimních povídáních.....a to prosím v jiné zemi než naší. Všude je to stejné, ať si kdo chce říká, že u nás ne.....
Abych si "přisolila", zážitek pana Há ze včerejška...Šel na odběr svého tělesného vzorku..., pro chlapa značně nepříjemné vyšetření, ale je to přeci chlap, ten něco vydrží. Jednodenní chirurgie, klid na lůžku do večera, pak domů. Určitě dobře zaplaceno nemocnici  pojišťovnou. Je to přece celodenní péče o KLIENTA.
Přijdete v 7 hodin jak máte napsáno ve zdravotní zprávě, sedíte v čekárně, v devět převléknout jen do "anděla" a posaďte se do další čekárny...tam zima. Když uplynulo dalších 40 minut čekání polonahých dědků / pan Há má 72 let a ten druhý byl cca jeho vrstevník.../ se sestra moc divila, že je "tam" zima. No v deset byl TAM, v půl jedenácté mi volal PO, že má ten klid na lůžku a přijde před večeří. Bydlíme dvě stanice od nemocnice. Před jednou hodinou klaply dveře a pobledlý pan Há se hrnul do dveří, mámo, stav oběd na plotnu....Přestože je upozornil, že je diabetik na inzulínu a aplikuje 4x denně...neřekli mu třeba, PŘINESTE SI JÍDLO a inzulín, tady JEN LEŽÍTE a nic jiného s vámi neděláme, jen SLEDUJEME ????!!!!! Popovídal o tom se sestrou, ta mu dala nálezy, zeptala se, jak mu je, a pustila ho domů.....Prostě jednodenní chirurgie.....Body, body, body...
Teď jsem si tedy ulevila, a to jsem, prosím, bývalý zaměstnanec této instituce...tak se cítím dost mizerně....Víte, jak mě to mrzí ???? tenhle přístup.....
Víkend jsme byli na domku, převážně venku, chystala jsem hroby, věnce, chvojí...pak něco na zahrádce...A zase mě začala bolet pravá noha, kyčel a trochu mi to střílí do páteře...nebo obráceně...hihihi...Než bych trávila čas po ordinacích, mám kyčel a kus bederní páteře oblepenou hořčičnými náplastmi, jeden Paralen a uvidíme. V teple bytu a klidu to snad zažehnám.
Nejsem unavená jen já, třeba taková stále pracující a plná elánu a nápadů, má oblíbená Soňa Malinová ,taky odpočívá, i když určitě jen tělesně. V její hlavě se určitě rodí další a další nápady. Moc se mi líbí, už dlouho, od doby, co byla v TV v přeměnách bydlení....
A abych jen nelicitovala nad chorobami a útrapami ve zdravotnictví, udělala mi radost Eva, která dneska, pro mě vtipně, nazvala svoje dnešní povídání "Podzimní prázdniny za Prahou". Ten Lovoš je tedy opravdu "kousek" za Prahou, končí tu dálnice D8 a je tu krásně....Až bude hotový zbytek dálnice, těch cca 25km, dostanete se až k nám, do Ústí nad Labem...a to je teprve krása....Hrad Střekov, nádherný kaňon řeky Labe nad městem směrem na Litoměřice a Lovosice, pod městem směrem do  zajímavého Děčína, překrásné město Teplice s lázněmi, Duchcov a jeho Casanova...., Chlumec a jeho bitva Napoleonských válek, a to nemluvím o přírodě. Tiské stěny, Děčínský Sněžník, největší stolová hora ČR, Hřensko a Pravčická brána, málem jeden z divů světa.... se soutěskami a loďkami....A to jsem určitě na spoustu míst zapomněla, to byl výčet jen tak v rychlosti.
A do sousedního Německa je to coby dup, z Ústí klikatkami přes Tisou a Petrovicemi tak 25 km, po již existující dálnici s tunely jste tam, ani nevíte jak....A v Německu hned za hranicemi překrásné Drážďany, kousek od nich zámek , kde točili 3 oříšky pro Popelku, muzeum Karla Maye atd. atd.
Prostě chybí jen kousek dálnice mezi Lovosicemi a Ústím.....díky ekologům proklatě dlouho stavěný kousek....
Je tady hezky, co nám to tu přemíra chemie, uhlí a nedisciplinovanosti továren /.../ nekazí. Ovzduší se kvapem zlepšilo, je tu pěkně, přijeďte se podívat. V každém ročním období.
Tak, teď už záleží jen na dodělání té dálnice, aby jste k nám přijeli na návštěvu....

A tak trochu mišmaš fotek, výběr z internetu...


Hezký den všem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu