pondělí 13. dubna 2015

..a začalo další kolo

návštěv pana Há u lékařů. Jak jsem psala minule, došlo na má slova...myslím na něj.....

Tento obrázek bych měla nazvat YARN ALONG 12 , detektivka klasika současnosti od Kosmasu. Konečně jsem dopletla své první ponožky na 4+1 jehlicích. Sice jsem upletla celkem asi 3 ponožky, protože jsem opakovala asi 2x špičku, pak jsem zase udělala jednu větší, tedy delší tlapu. Ale jsem s touto prací spokojená, vlny "fjord" bylo 150 g, tak bude ještě na jedny, případně dokombinuju s něčím jiným. A už jsem začala další. Je to příjemná práce, všude se vejde, nepřekáží ani v kabele při přesunech.


Začala mi kvést miniaturní orchidejka, má tedy jen jeden kvítek, ale i za ten jeden, zatím, jsem šťastná. Jak je vidět za oknem, je zataženo, chladno, v TV říkali, že v Ústí/L ráno 12stupňů, já mám na teploměru na východ 5.A  meteostanici vidím pomalu z okna. No, asi je nahoře na Kočkově tepleji.


Víkend utekl jako kočka, když jí chceš chytit za ocas...V sobotu jsme byli celý den na domku, já před obědem zašla k mamince. Ukázat fotky a videa jejího pravnoučka, povyprávět, jak bylo v Olomouci. A vyslechnout jí, co, kde  a tak, znáte to, že.
Potom jsem byla na zahradě, musely být veliké větry, protože zahrada byla plná ulámaných větviček ze smrků, když jsem to pohrabala, byly to dva koše. O suchých modřínových větvičkách ani nemluvím, ty sbírám pokaždé, máme potom základ na zapalování ohýnku.
Včera jsme se věnovali bytu a garáži. Každé něco potřebovalo. Tak jsme si to rozdělili. Pan Há bude ještě pokračovat, je třeba přezout....

Včera večer jsme měli nezvyklou večeři. Uvařila jsem dvě červené řepy, z jedné udělala salát:
nakrájená řepa
špetka soli
špetka pepře
jarní cibulka na kolečka
lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce olivového oleje
Mimo řepu a cibulku zálivku zatřepat....já používám malou skleničku od pití pro miminka, je menší než přesnídávková a celkem dobře se zálivka vylívá celá na salát a málo toho zůstává na stěnách.

A z druhé jsem udělala "karpačo" podle Kator. Mimochodem, moc pěkný a zajímavý blog. Ona drží nějakou očistnou dietu, ale recepty, co uvádí, jsou moc pěkně a už se chystám na další...A v tomhle receptu jsem dokonce použila její rostlinný parmezán, i když pravý mám v lednici. Bylo to celé moc dobré. Svěží, já, jedlík, jsem byla najedená bez postranních pocitů přejedenosti...hihihihi...
Doporučuju navštívit a vyzkoušet. 

Dneska si dělám neděli.
Hezký den všem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...dneska mě žebra

 bolí hrozně, asi se přidala i zpětná změna jara k zimě.....A vstavala jsem levou zadní a ještě asi nebyla moje, hihihi. A vůbec k lepšení n...