neděle 26. února 2012

17/365

A je to tady.
Všechno, ta neděle, kdy se pomalu chystáme do práce... Ale i další sněžení po včerejším krásném slunečném skorojarním dni. Ráno se na teploměru teplota blížila k nule, pršelo a občas spadly i veliiikánské vločky. Umím si představit, jak to vypadá ve vyšších polohách. Co naděláme, je teprve konec února.
A z jiného soudku, toho jarního.. Kolegyně Eva, řečená Páďa, mi dala kartičku svého milého, hezkého, svobodného !!! syna , která se týká jeho zaměstnání..je zahradní architekt...Tak jen tak pro zajímavost....http://www.inside-outside.cz


Moc pěkně se mi to nepovedlo vyfotit, pořád jsem tam měla odraz blesku...a pak mi došly baterky.

A taky jsem se chtěla zúčastnit soutěže " VRAŽ DO TOHO KOPU LÁSKY " odkaz na tuto soutěž u Lenky Včelky http://lenkavcelka.blogspot.com/2012/02/soutez-vraz-do-toho-kopu-lasky.html . Jenže nějak nevím, co bych upekla nebo uvařila vyjímečného...vařím tak normálně, peču hlavně diabetické, pro pana Há. Ale co, něco se mi i povedlo, jen ty fotky...

Ořechovo maková bábovka podle Marcely:
V mém podání bábovek víc a místo cukru sladidlo umělé.
1 Hera /máslo/ rozpuštěná
150 g cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
hrst nemletého máku
2 hrsti drcených ořechů
Smícháme tekuté součásti, lehce napěníme s cukrem, přidáme sypké součásti a vlijeme do vymazané a vysypané bábovky. Pečeme zvolna 150 stupňů asi 45-50 minut.Podle domácí trouby, že.
Vyklopíme chladné, sypeme cukrem. Dobrou chuť.
Lze taky jen nalít na plech a krájet na kostky.


Na obrázku je jasně vidět, že se mi u jedné bábovičky utrhl kousek při vyklápění, ale budiž mi radostí, že manželovi chutnala i natržená...a to je přísný dietář, který se umí hlídat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu